Han kan ha utnyttjat minst 20 flickor i vad som kan vara landets största grooming-härva. Nu söker polisen efter fler barn som kan ha kommit i kontakt med den misstänkte pedofilen. Det rapporterar Efterlyst.

TT Bild

Efterlyst tar i kvällen program upp fallet med den nu häktade 30-årige misstänkta pedofilen. Mannen är hemmahörande i Husby i Stockholm och misstänks ha utnyttjat minst 20 flickor. Bland annat ska han ha tvingat en 12-årig flicka till sex över Skype.

30-åringen har tagit kontakt med flickorna över sociala medier.

– Exakt hur det gått till i alla tillfällen kan jag inte gå in på. Men det har varit mycket hot och tvång, säger Jörgen Lindeberg, kriminalinspektör på Rikskriminalen, till Efterlyst.

På Twitter söker polisen nu efter fler barn som kommit i kontakt med nätpedofilen i vad som kan vara landets största grooming-ärende någonsin. Polisen har gått ut med flera alias som mannen ska ha använt sig av på sociala medier. Samtliga brott ska ha skett vid datorn – men poliser ser en risk att mannen kan ha utnyttjat flickor också på andra sätt.

– I nuläget har vi inga uppgifter att han träffat någon utanför internet. Men vi utesluter inte möjligheten och det får utredningen visa, säger Jörgen Lindeberg till Efterlyst.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset