Den som eldar eller grillar på fel sätt kan bryta mot ordningslagen.
Den som eldar eller grillar på fel sätt kan bryta mot ordningslagen.

Trots eldningsförbudet fortsätter grillandet i parker och och på stränder. Nu har Malmöpolisen tröttnat på "gerillagrillarna", och tänker börja dela ut böter.

Det råder eldningsförbud över i princip hela Sverige. Den som eldar eller grillar på fel sätt kan bryta mot ordningslagen.

Hittills har polisen i Malmö sett till att grillarna släckts, men inte rapporterat brott. Men nu har polisen tröttnat och kommer gå hårdare fram mot ”gerillagrillare”.

Nu kommer grillare som bryter mot eldningsförbudet att bötfällas i mycket större utsträckning.

LÄS MER: Tre män ”skulle bara grilla klart” – polisen fick släcka med hink

”Tyvärr är det inte alla som respekterar förbudet. Malmöpolisen får ständigt rycka ut till olika platser runt om i staden för att det bland annat eldas i engångsgrillar på marken. Att grilla eller tända eld när det är så torrt i marken kan få ödesdigra konsekvenser. En gnista kan räcka för att starta en brand som får stor spridning,” skriver polisen på Facebook.

Polisen upplyser också om att den som bryter mot förbudet kan göra sig skyldig till allmänfarlig vårdslöshet.

”Skulle exempelvis eld sprida sig från en engångsgrill kan den skyldige istället bli misstänkt för allmänfarlig eller grov allmänfarlig vårdslöshet där fängelse finns i straffskalan,” skriver polisen.

LÄS MER: Man eldade löv – hindrade brandmän från att släcka

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om bränder