Genrelbild
Genrelbild

Kan tatueringar, kläder eller böcker avslöja vem som är pedofil? Det tror i alla fall polisen i brittiska Durham, som nu utbildats av Joe Sullivan, som varit delaktig i utredningen av Madeleine McCanns försvinnande.

Det handlar om runt 400 poliser som enligt Sky News har utbildats i ett specialutformat program som polisen Joe Sullivan från Texas tagit fram.

Sullivan är sparsmakad med att lämna information om hur man med blotta ögat kan se att någon är en misstänkt pedofil, men utbildningsmaterialet baseras bland annat på tusentals intervjuer med pedofiler.
– Jag har lärt mig vilka nyckeltecknen är från vad de haft att säga, berättar han för nyhetskanalen.

Bland annat ska tatueringar, kläder, medhavda böcker eller rörelsemönster kunna avslöja misstänkta pedofiler på jakt efter sina offer, enligt Sky.

Projektet är unikt för Storbritannien, och har enligt Sky News redan gett resultat sedan en polisman använde sina färdigheter då han avslöjade en misstänkt pedofil i 80-årsåldern som hade kondomer och viagra hemma.
– Mannen var väldigt undanglidande och ville att jag skulle gå, säger polismannen.

Polischefen Mike Barton säger att man har som mål att ge poliser självförtroendet att agera på misstänkta indicier.
– När man lägger samman alla varningstecken så borde det ge dem självförtroendet att gräva djupare, säger Mike Barton till Sky.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset