En kvinna passerar genom det "tältläger" som byggts upp av migranter i nordöstra Paris. I dag avhyste polisen kring 3 800 personer som levt i lägren.
En kvinna passerar genom det "tältläger" som byggts upp av migranter i nordöstra Paris. I dag avhyste polisen kring 3 800 personer som levt i lägren.

Hundratals poliser tömmer ett migrantläger i Stalingradområdet i nordöstra Paris. Uppskattningsvis 3 800 människor har levt i lägren där avhysningarna sker, mindre än två veckor efter att den så kallade "Djungeln" i Calais tömdes på boende.

Strax efter gryningen började poliser och socialarbetare att väcka migranter som sov i tält vid gator eller på madrasser under tunnelbanespår som är byggda ovan jord. Sedan skedde evakueringen efterhand under dagen och kvällen. Migranter, varav många från Sudan och Eritrea, bussades i väg till härbärgen runtom i huvudstadsområdet.

– Vi måste få grepp om det här. Förhållandena är skamliga, odrägliga, säger premiärminister Manuel Valls.

President François Hollande har tidigare sagt att han är fast besluten att få bort "flyktingar från gatorna" och att Frankrike måste erbjuda ett bättre välkomnande. Aktivister välkomnar att ledande politiker försöker att ta tag i problemen, men de hävdar att beslutsfattarna agerat alltför sent trots att krisens omfattning har ökat.

Området där Parislägren växt upp är känt för sitt sprudlande multikulturella liv och har länge varit en magnet för migranter. Polisen har flera gånger tidigare tömt läger som skapats där, bara 15 minuters promenadväg från järnvägsstationen Gare du Nord.

Thibault Camus
Migranter väntar att få kliva ombord på bussar efter att polisen tömt tillfälliga läger som byggts upp i nordöstra Paris.
Thibault Camus/AP/TT
Polisen håller tillbaka människor som väntar på att få kliva ombord på bussar efter att myndigheterna tömt ett migrantläger i nordöstra Paris.
Thibault Camus
En arbetare från kommunen städar efter att polisen avhyst tusentals människor från migrantläger i Stalingradområdet i nordöstra Paris.
TT
Migrantläger i Stalingradområdet i nordöstra Paris har tömts på människor under dagen. Omkring 3 800 personer har levt under förhållanden som premiärminister Manuel Valls beskriver som skamliga och odrägliga.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset