Polismannen Ted Eriksson knivhöggs i nacken på Medborgarplatsen i Stockholm.
Polismannen Ted Eriksson knivhöggs i nacken på Medborgarplatsen i Stockholm.

Polisen Ted Eriksson höggs med kniv i nacken då han patrullerade på Medborgarplatsen i Stockholm. Trots tvivlen vill han fortsätta jobba som polis: "Det är min vilja. Både min pappa och min syster är poliser. Jag vill fortsätta i familjeföretaget", säger han i TV4:s Nyhetsmorgon.

Under torsdagen patrullerade den 33-årige polismannen Ted Eriksson tillsammans med en kollega på Medborgarplatsen i Stockholm. Tillsynes oprovocerat knivhöggs han i nacken.

– Det känns som man går i ett moln. Det är svårt att ta in det som har hänt – att en människa ville ha ihjäl mig helt oprovocerat, säger han i TV4:s Nyhetsmorgon.

Han berättar att han troligen kommer att bli helt återställd fysiskt, men att han varje dag får försöka hantera det mentala.

LÄS MER: Våldet mot polisen: ”Stenkastningen har blivit vår vardag”

Om de tankar som sköljde genom huvudet direkt efter attacken, säger han:

– Kommer jag någonsin kunna jobba som polis nu? Hur ska jag någonsin kunna vara ute och patrullera som polis utan vara paranoid? Jag blev besviken på den här personen som gjort att det får mig att tveka till mitt jobb, säger han i Nyhetsmorgon.

På frågan om han vill och har ork att fortsätta inom polisyrket, svarar han:

– Ja absolut, det är min vilja. Både min pappa och min syster är poliser. Jag vill fortsätta i familjeföretaget.

I programmet medverkade även Lena Nitz, ordförande för polisförbundet, som berättade att våldet har blivit grövre och riktas nu mer mot enskilda polismän.

Den 17-åring som misstänks för mordförsöket på Ted Eriksson sitter häktad.

LÄS MER: Hoten mot polisen har ändrat karaktär

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om polisen