Polisen i Lund har skrivit ett hjärtskärande inlägg på Facebook som beskriver hur de räddar en ung pojke från att begå självmord. Texten har delats av tusentals och hyllas nu på nätet.

16-åringen som försökt att ta sitt liv hämtas i ambulans och förs sedan till sjukhus där polisen försöker trösta den skärrade tonåringen. Polisen har skildrat den omtumlande händelsen i ett inlägg med rubriken ”VAD FAN HÅLLER VI PÅ MED?” – som hittills har delats över 7 000 gånger och gillats av över 24 000 personer.

”Vad har du upplevt för hemskheter i ditt liv? Vad är det du varit med om som gör att du mår så fruktansvärt dåligt? Din bakgrund innehåller förmodligen hemskheter jag inte ens kan föreställa mig; ett helvete som trasat sönder dig inombords och fyllt en så ung människa med all denna ångest och oro. Du är inte den första jag träffar. Och du kommer absolut inte vara den sista.”, skriver polisen i inlägget.

►LÄS MER: Polisen Lindas inlägg hyllas: ”Dö inte i mina armar”

Inlägget har även en uppmaning.

”Så, till alla med förutfattade meningar om ensamkommande flyktingbarn: Tänk om ni hade kunnat följa med under ett arbetspass i polisbilen och se vad jag sett. Höra vad jag hört. Uppleva vad jag upplevt och känna vad jag har känt. Då tror jag ni både hade ändrat åsikt och skämts rejält. Och sedan ställt en fråga och riktat den till hela mänskligheten.”

Många har kommenterat texten med uppskattande ord. ”Så bra skrivet och tänkvärt.”, ”Tack för att det finns människor som du” och ”Tack för att de delade med dig”, skriver några personer på Facebook.

►LÄS MER: Polisens gripande inlägg om Spice till föräldrar

Läs hela inlägget här:

VAD FAN HÅLLER VI PÅ MED?!För 25 minuter sedan hängde du dig. 16 år gammal, bara ett barn. Men som av en ofattbar…

Posted byPolisen Lund on den 12 september 2015

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset