Kvinnan utsatte sig själv och andra för fara, menar polismannen.
Kvinnan utsatte sig själv och andra för fara, menar polismannen.

Kvinnan sminkade sig – samtidigt som hon körde i 70 kilometer i timmen. Det fick polisen Micke att reagera: ”Du kommer behöva mycket mera smink för att dölja de skador som oftast uppstår vid en kollision”.

Polismannen var på väg till jobbet i Stockholm på tisdagsmorgonen. Då uppmärksammade han hur kvinnan i bilen bredvid sminkade sig med nedfälld spegel samtidigt som hon körde.

”Risken du utsätter dig själv och dina medtrafikanter för är att ni kommer bli mycket försenade och kommer behöva mycket mera smink för att dölja de skador som oftast uppstår vid en kollision i den hastigheten”, skrev polisen Micke på trafikpolisen i Stockholms Facebooksida.

LÄS MER: Låt oss rädda liv ifred – ingen i nöd vill ha en fotoblixt i ansiktet

Eftersom han var på väg till jobbet i sin privata bil hade han inte möjlighet att stoppa kvinnan. Men en passagerare i polismannens bil tog en bild och nu hoppas han att kvinnan ska nås av hans inlägg.

”Du verkar vara stressad om du inte hunnit sminka dig klart innan du sätter dig bakom ratten. Jag hoppas verkligen att du och din bil kom fram hela dit ni var på väg med tanke på den mycket bristfälliga uppmärksamhet du gav trafiken runtomkring”, skrev han i inlägget som har delats friskt.

►LÄS MER: Experten: Polisen sprider myter om att du inte får skjutsa flyktingar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset