En Porsche Cayenne – ett av beslagen som polisen gjorde i Stockholms city under lördagsnatten. Arkivbild.
En Porsche Cayenne – ett av beslagen som polisen gjorde i Stockholms city under lördagsnatten. Arkivbild.

En Porsche Cayenne och en Audi A6. Det var två av ägodelarna som polisen tog i beslag mitt i nattlivet i Stockholms city.– Som kriminell ska du inte kunna åka runt och "flasha" med bilar, säger polisen John Franco.

Sedan tidigare samarbetar polisen med bland annat Kronofogden för att utmäta tillgångar från kriminellt belastade personer som har skulder till staten. Några gånger per år brukar Stockholmspolisen göra insatser i den offentliga miljön – och i lördags natt var det dags igen.

– Vi genomförde stopp och kontroller av diverse fordon. När det visade sig att det var individer som vi känner igen som kriminellt belastade så gjorde vi också förfrågningar hos Kronofogden om det var så att individerna hade skulder som kunde utmätas, säger John Franco, insatsledare vid lokalpolisområde Norrmalm i Stockholm.

I sådana fall hjälpte polisen Kronofogden med utmätningen på plats. Bland annat togs två bilar i beslag.

– Syftet med insatsen är att verka i den offentliga miljön i anslutning till nattlivet. Det är för att visa öppet att som kriminell ska du inte kunna åka runt och "flasha" med bilar. Blir man av med sin bil då får man vackert promenera därifrån, säger John Franco.

Sammanlagt var det 8–10 män som blev av med tillgångar. Några av dem togs också med för drograttfylleri och ordningsstörning. Patruller från flera delar av Stockholm hjälpte till under insatsen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset