Bilden har inget med händelsen att göra. 
Bilden har inget med händelsen att göra. 

En man greps i januari i år efter att krockat med två parkerade bilar. Polisen trodde först mannen pratade danska men insåg sedan att han var full.

I januari i år greps en man efter att en polispatrull lagt märke till en bil som såg ut att vara på väg från en olycksplats där någon krockat med två parkerade bilar skriver ttela.

Han åtalades senare misstänkt för grovt rattfylleri, obehörigt avvikande från olycksplats och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Mannen, en 29-årig Trollhättebo, har i förhör berättat att han den kvällen varit hemma hos en kompis som bjudit på grogg. Han kan inte minnas att han kört bil hem utan minns bara att han promenerat, skottat lite snö utanför sin fars hus och sedan vaknat i en cell hos polisen.

►LÄS MER:  Experter: Därför begår unga män fler brott

Polisens version är däremot annorlunda. Bilen hade enligt dem fastnat i snön och spåren i snön ledde från olycksplatsen till mannens bil. När polisen öppnade förardörren hade de luktat starkt av alkohol. När de försökt prata med mannen förstod de först inte vad han sa. De trodde han pratade danska men insåg snart att mannen egentligen var väldigt berusad. I bilen hade det även legat en flaska med vodka i och när de visiterade mannen hittade de en kniv.

Han har nu dömts till en månads fängelse för grovt rattfylleri, smitning från olycksplats och knivbrott. Dessutom ska han betala 1400 kronor till Trollhättans stad då han kört på en stolpe. Han ska också betala 27 708 kronor för de skadade bilarna. 

►LÄS MER:  Hyresvärd dömd för lappskrivande

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset