Polisen utreder terrorbrott efter explosion i skola i Skåne.
Polisen utreder terrorbrott efter explosion i skola i Skåne.

En skola i Hässleholm har utrymts efter en hög smäll. En misstänkt gärningsman har gripits men polisen inte att fler personer kan vara inblandade.

Polis och räddningstjänst skickades till en gymnasieskola i Hässleholm på torsdagsförmiddagen efter att de fått in ett larm om en hög smäll. Byggnaden evakuerades och polisens bombskydd är på plats för att säkerställa skolan.

Till en början misstänkte polisen att sprängningen var medveten och därför arbetade de enligt de arbetsmetoder och rutiner som finns vid ett misstänkt terrorbrott.

Fler kan ha varit inblandade

Det kan inte uteslutas att fler personer varit inblandade i händelsen, enligt Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region syd.

– Vi har ytterligare utredningsåtgärder som pågår på andra platser i kommunen men exakt vad de består av har jag ingen information om, säger hon.

Även Säpo har kopplats in.

– Vi samverkar med polisen även i det här ärendet. Men det är polisens ärende, säger Karl Melin, presschef på Säpo.

LÄS MER: Experten: Då är det ett terrorbrott

Greps på plats

På en pressträff berättar Per Cederholm, lokalpolisområdeschef, att en person i 20-årsåldern gripits misstänkt för terrorbrott.

– Han anträffas i skolan och grips i anslutning till skolan, säger han.

Ingen person har skadats. I nuläget vet polisen inte hur omfattade skadorna i skolan är.

LÄS MER: Greps i gryningsräder – häktas för terrorplaner

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om brott