En grinder, bilden till höger, används för att mala exempelvis cannabis innan det röks.
En grinder, bilden till höger, används för att mala exempelvis cannabis innan det röks.

Narkotikaverktyg säljs öppet och helt lagligt på många småbutiker runt om i landet. Nu vill polisen ha din hjälp med att få handlarna att sluta med försäljningen.

Det är inte ovanligt att kiosker och tobaksbutiker säljer exempelvis haschpipor, grinders och fickvågar – tillbehör som används i samband med narkotikabruk. Det är helt lagligt och ingenting som polisen kan sätta stopp för.

LÄS MER: Droganvändare: Den svenska narkotikapolitiken dödar oss

”Vi poliser har samtal med dessa handlare när vi ser vad de säljer eller får tips om det. Vissa lyssnar och tar bort varorna medan andra tyvärr väljer att fortsätta sälja”, skriver polisen i Huddinge på sin Facebooksida. Något som även Stockholm Direkt har rapporterat om.

Inlägget har rubriken ”konsumentmakt” och polisen har en uppmaning till allmänheten:

”Om du tycker att det är cyniskt och hänsynslöst eller kanske bara olämpligt att sälja den här typen av föremål så kan du hjälpa oss, och ungdomarna, genom att tala om för dessa handlare att du som kund inte accepterar att de bidrar till att underlätta ungdomars narkotikaanvändning och att du hoppas att de slutar sälja produkterna”, skriver polisen.

LÄS MER: Tullverket: Rekordstora beslag av narkotika under 2017

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset