Genrebild.
Genrebild.

Nu varnar polisen för ett så kallat phishingmejl som ser ut att komma från Sveriges domstolar. Mottagaren får en faktura för att ha surfat på porrsajter och uppmanas betala in böter till polisen via Paysafe. 

– Vi har fått in några anmälningar och försöker vara tidiga med att varna så att ingen betalar eller klickar sig vidare i mejlet, säger Lotta Mauritzon på polisens nationella bedrägericenter.

”Du är anklagad för visning/lagring och/eller distribution av pornografiskt innehåll (…)” står det i mejlet. I mejlet finns också en betalningssumma, 1 000 kronor, och ett förfallodatum för inbetalningen.

Enligt polisen är uppgifterna i mejlet helt fel. Polisen skickar bland annat inte ut böter via mejl.

– Så här går det verkligen inte till. Det är inget brott som sköts på det sättet. Det ska till en utredning för att någon ska kunna straffas för sådant, säger Lotta Mauritzon.

Polisen uppmanar alla som får mejlet att radera det utan att klicka vidare på några länkar.

Foto: Polisen Nationellt Bedrägericentrum

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om bluffaktura