Tabletterna som polisen nu varnar för finns i två varianter, en som ser ut som Xanax-stavar och en som ser ut som Oxycontin men är märkta OP 80.
Tabletterna som polisen nu varnar för finns i två varianter, en som ser ut som Xanax-stavar och en som ser ut som Oxycontin men är märkta OP 80.

Tabletter som sålts på gatan i Malmö och i Stockholm har visat sig vara förgiftade. Det uppger polisen som nu varnar alla missbrukare för att tabletterna är livsfarliga.

Polisen i både Stockholm och Malmö har påträffat tabletter som ser ut som lugnande medel men som i själva verket är förgiftade. Sedan i november i fjol handlar det om cirka tio beslag.

Nu går polisen ut med en varning till landets alla missbrukare då tabletterna är dödliga.

Tabletterna ser ut som om de receptbelagda tabletterna Xanax och Oxycontin. Den första skrivs ut mot ångest och den andra mot svår smärta – men vissa missbrukare använder dessa för att få ett rus.

LÄS MER: Debatt: Legalisera droger för missbrukarnas skull

De tabletter som beslagtagits har efter en analys istället visat sig innehålla två olika typer av fentanyl – substanser som är olaglig och tusen gånger starkare än morfin.

– Cyklopropylfentanyl är en av de farligaste fentanylsubstanser som finns. Bara under andra halvåret 2017 orsakade den över 60 dödsfall i Sverige, säger Stewe Alm vid nationella operativa avdelningens underrättelseenhet i ett pressmeddelande.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om droger polisen