Polisen i Skellefteå varnar nu för den 25-årige yxmannen.
Polisen i Skellefteå varnar nu för den 25-årige yxmannen.

Efter en attack på en väktare med en yxa i tisdags i Skellefteå, jagas nu en 25-årig man av polisen som uppges ha rymt från en vårdinrättning. Polisen varnar nu allmänheten för mannen och efterlyser samtidigt information.

Det var i tisdagseftermiddag som en väktare skulle ingripa mot en misstänkt snattare på Vintergatans köpcentrum i centrala Skellefteå. När väktaren hann ikapp snattaren på köpcentrets parkeringsdäck tog mannen upp en yxa och högg mot väktaren, skriver Norran

Attacken ledde inte till några personskador men väktaren fick kläderna förstörda. Därefter flydde mannen platsen.

Polisen går nu ut med en varning till allmänheten efter att ha fått uppgifter om mannens identitet. Gärningsmannen är en 25-åring som ska ha rymt från en vårdinrättning och bedöms därför som farlig för allmänheten.

►LÄS MER: Yxman greps utanför skola

– Det är en 25-åring man som har avvikit från en vårdinrättning i Norrbotten. Mannen har tidigare dömts för ett grovt våldsbrott, och påföljden blev vård. Mannen avvek från vårdinrättningen för drygt en vecka sedan, säger Torbjörn Nyback vid Skellefteåpolisen, till Norran.

Om du känner till något om mannen uppmanas du av polisen att höra av dig till larmnummer 112 med uppgifter.

– Vi har sökt efter 25-åringen med alla tänkbara resurser under tisdag och onsdag, men utan resultat. Nu behöver vi allmänhetens hjälp. Det är viktigt att man inte närmar sig mannen om man ser honom, istället ska man direkt ringa polisens larmnummer 112, säger Torbjörn Nyback.

►LÄS MER: Yxman rånade två män vid bankomat – vittne spårade förrövaren

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott