Isabella ”Blondinbella” Löwengrip har bland annat talat ut i tv-programmet ”Efterlyst” om hoten som skickas till henne. Nu finns hennes adress i mobilappen ”Kändiskartan”.
Isabella ”Blondinbella” Löwengrip har bland annat talat ut i tv-programmet ”Efterlyst” om hoten som skickas till henne. Nu finns hennes adress i mobilappen ”Kändiskartan”.

App visar var svenska kändisar bor. Tidigare förföljda personer med på listan. ”Helt vansinnigt”.

Appen ”Kändiskartan” pekar ut kändisarnas hem.

Nu finns en app som leder dig ”ända fram till våra svenska kändisars ytterdörr”. Kul för den skvallerintresserade. Ett livsfarligt verktyg för stalkers, anser polisen.
– Oj, oj, oj! Herregud! Det lär ju bli ett elände, säger polisinspektör Diana Sundin när hon hör talas om den nya Iphoneappen ”Kändiskartan”.

Bland personerna vars hem pekas ut finns till exempel adressen till ett femtontal kändisar och politiker som tidigare blivit trakasserade, förföljda och mordhotade.
– Jag tycker det helt vansinnigt, säger Diana Sundin, som tidigare arbetat med fallet med Agnetha Fältskogs stalker.

Hon drar paralleller till Mijailo Mijailovic, som nu erkänt att han mördade Anna Lindh av en tillfällighet. Han var ute efter att döda en politiker.
– Det här gör det mycket enklare för någon att göra någon någonting ont.

Bloggaren Isabella ”Blondinbella” Löwengrip är en av personerna vars adress finns listad i telefonkartan. Efter upprepade hot mår hon så dåligt att hon i helgen tvingats uppsöka sjukhus. Hon ska nu installera säkerhetsdörr och gallergrind i sitt hem.
– Jag är skriven på adressen som anges, men bor självklart inte där. Det skulle vara extremt jobbigt för mig om det stod på en app. Men samtidigt tror jag att en knäpp person som vill en illa hittar en oavsett det finns en kändiskarta eller inte.

Skaparen: Rädslan överdriven

Sök skyddad identitet. Det rådet ger kändisappens skapare till personer som är rädda för stalkers. 

Bakom appen står Richard Frantzén, som själv är artist. Under namnet Rick-y Slick spelar han i bandet Babylon Bombs.

Han menar att rädslan för missbruk är överdriven, då appen ”inte på något sätt revolutionerar en galnings vardag”.
– Informationen finns att hitta på internet. Om oro finns hos någon av de personer som visas på kartan så uppmanar vi dem att söka skyddad personlighet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset