Påsken är en av våra allra största trafikhelger. Och bara för att talgoxarna kvittrar på Medborgarplatsen i centrala Stockholm så gör dem inte det i Krokom i Jämtland, menar Södermalmspolisen som via Twitter påskresenärerna att inte byta till sommardäck för tidigt.

Påsktrafiken är en helg då många reser bort, och påsktrafiken är därav av tradition en ganska intensiv sådan.

– Det är i stort sätt att jämställa med jultrafik, skulle jag kunna tänka mig. Det är en resehelg helt enkelt, säger ytterbefäl Johan Säfström, vars kollega Viktor Adolphson vid Södermalmspolisen i Stockholm på tisdagen twittrade ut en något poetisk uppmaning till alla resande.

– Rent statistiskt ökar ju olyckorna givetvis och sen kanske man missbedöma också, att det på sina håll är vinterväglag och tro att bara för att talgoxarna kvittrar på Medis i Stockholm så gör dem kanske inte det i Krokom, säger  Johan Säfström.

När tänker ni att man ska byta till sommardäcken då?

– När det icke är vinterväglag. Det överlåter vi åt våra kära medborgare att bestämma.

Samtidigt går även Polisen i Jämtlands län ut med en uppmaning till alla trafikanter om att köra försiktigt i påsktrafiken. 

De informerar även om att polisen genomför flera hastighets- och trafiknykterhetskontroller ute på vägarna, i första hand på de större genomfartslederna i länet, det vill säga E 14 och länsväg 321.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset