Den nationella insatsstyrkan arbetar med rånarjakten.
Den nationella insatsstyrkan arbetar med rånarjakten.

Sent i går kväll pågick fortfarande rånarjakten i Värmland. Polisen betecknar rånarna som mycket farliga och varnar allmänheten för att ta egna initiativ.

– Vi jagar personer som är beväpnade med automatvapen och kanske mer, säger Tommy Lindh, pressinformatör vid polisen i Värmland.

Tre beväpnade män rånade i går morse Westra Wermlands Sparbank i Töcksfors. Enligt bankens vd Håkan Nordblad kom rånarna över cirka 100 000 kronor i småmynt. En utbränd flyktbil hittades några kilometer från norska gränsen. Senare observerades en Volvo som körde norrut i trakterna kring Östervallskog.

– Vi tror att den kan vara den andra flyktbilen, säger Tommy Lindh.

I går flyttade polisen och den nationella insatsstyrkan ledningscentralen till Arvika. De sydvästra delarna av Värmland anses genomsökta och nu koncentreras spaningarna till de nordvästra delarna av landskapet.

– Vi tror fortfarande att rånarna trycker någonstans i Värmland, säger Tommy Lind.

Hela rånet smygfotograferades av Morgan Sahlin från Töcksfors. Bilderna såldes till ett 20-tal tidningar i Sverige och Norge för närmare 30 000 kronor. Det är troligtvis mer än vad de tre rånarna får kvar när de delat bytet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset