Polisen uppmanar folk att vara vaksamma när vägpiraterna ökar närvaron längs vägarna.
Polisen uppmanar folk att vara vaksamma när vägpiraterna ökar närvaron längs vägarna.

En man misshandlades av misstänkta vägpirater i helgen. Nu varnar polisen för deras framfart – och uppmanar till vaksamhet. ”Vi har sett allt fler”, skriver polisen på Facebook.

”Ett tråkigt vårtecken”. Så inleder polisen sin varning gällande vägpirater på Facebook. Med hjälp av bland annat falskt guld lurar de till sig kontanter eller bensin längs vägarna.

”Det kanske ser ut som om de har fått fel på bilen, men det är ett fult knep för att få er att stanna. Stanna inte om du är osäker”, varnar polisen på Facebook. 

LÄS MER: Bedragarnas nya knep – varnar för bedragare

I helgen misshandlades en man utanför Lidköping av misstänkta vägpirater. Enligt uppgift ska mannen ha stannat längs vägen eftersom han såg en annan bil med varningsblinkers påslagna.

– Men när han kom dit ville de sälja guld. Det hela slutade med att han fick ett knytnävsslag och en spark i magen, sa polisens presstalesperson Hans Lippens till SVT efter händelsen.

Enligt polisen är det vanligt att antalet kriminella längs vägarna ökar under våren.

►LÄS MER: Lurad på halv miljon – polisen varnar för nya ”Nigeriabreven”

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott