I ett Facebook-inlägg som på fredagskvällen spreds i rasande fart riktade polisen Södermalm ett smått humoristiskt meddelande till en ännu okänd gärningsman.

Montage Polisen Södermalm / Fredrik Sandberg / TT

Polisen Södermalms Facebookinlägg som på fredagen blev en viralt och nu gillats av tusentals. Framrutan på bilden har ingenting med den aktuella händelsen att göra.

"Till dig som helt oprovocerat slog sönder en framruta på en personbil med dina bara händer mitt i en korsning. Vi ses i rätten."

Med de orden lät polisen vid Södermalm i Stockholm på fredagskvällen meddela att en person inte riktigt tänkt klart innan hen agerade.

– En person har gett sig på en bil som har varit i trafik och i samband med det avsatt ett ganska så tydligt spår, säger polisassistent Antti Järvelä som skrev inlägget till Metro. 

De har ännu ingen misstänkt men Järvelä beskriver det som "ett bra spår".

– Vi tror att vi kommer få reda på det ganska så snart i alla fall. 

Facebookinlägget gav snabbt upphov till reaktioner och interaktioner. På fredagskvällen, drygt tre timmar efter det skrevs, hade över 8 000 personer gillat inlägget.

– Det är väl roligt, säger Järvelä. Det är jätteroligt att vi kan använda oss av sociala medier till att nå ut och berätta om vår vardag. Att vi kan dela med oss av saker som ibland kan vara lite allvarligare och ibland lite mer lättsamt eller roligare.

Till dig som helt oprovocerat slog sönder en framruta på en personbil med dina bara händer mitt i en korsning. Vi ses i rätten.

Posted by Polisen Södermalm on Friday, June 12, 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset