Polisen varnade invånare i Austin efter de första incidenterna att inte öppna eller röra vid paket de inte har väntat sig att få. Bilden är tagen i samband med explosionen som ägde rum den 12 mars.
Polisen varnade invånare i Austin efter de första incidenterna att inte öppna eller röra vid paket de inte har väntat sig att få. Bilden är tagen i samband med explosionen som ägde rum den 12 mars.

Under mars har brevbomber, vid fyra olika tillfällen, exploderat i Austin, Texas. Samtliga drabbade har varit afro- och latinamerikaner. Polisen misstänker rasistiska motiv.

Under de senaste veckorna har den amerikanska staden Austin drabbats av en rad explosioner. Polisen misstänker att de har att göra med en seriebombare, rapporterar BBC.

– Det finns många likheter mellan händelserna och i nuläget tror vi att det finns en koppling, säger polischefen Brian Manley under en presskonferens.

LÄS MER: FN varnar USA för landets ”alarmerande rasism”

Den första explosionen inträffade den 2 mars, då omkom en person. Tio dagar senare exploderade två bomber till och ytterligare en person miste livet och två skadades. Under söndagskvällen sprängdes en fjärde bomb och två personer fick föras till sjukhus.

 Det är möjligt att det här föremålet aktiverades genom att någon kom i kontakt med snubbeltråd, säger Brian Manley vid en presskonferens.

LÄS MER: Mörka siffrorna: 18 skolskjutningar på 45 dagar i USA

Bomberna har lämnats utanför de drabbades hus. Utredare har sagt att paketen har lämnats vid dörrarna under natten. Den amerikanska postmyndigheten samarbetar med polisen och enligt deras register har inte paketen inte transporterats genom postsystemet eller lämnats av brevbärare.

LÄS MER: Uppgifter: Sverige förhandlar med Nordkorea om att släppa USA-fångar

Polisen varnade invånare i Austin efter de första incidenterna att inte öppna eller röra vid paket de inte har väntat sig att få.

”Om du ser eller får ett misstänkt paket, rör det inte. Ring 911 direkt så vi kan skicka dit poliser som kan undersöka saker” skrev Austins polis på Twitter.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Texas bomb USA