Polisens straff för sexchatt med barn: Löneavdrag Sexchattandet med en 14-åriga flickan, där poliskommisarien kommit med en rad sexuella förslag, ägde rum på arbetstid – från polisens datorer.
Polisens straff för sexchatt med barn: Löneavdrag Sexchattandet med en 14-åriga flickan, där poliskommisarien kommit med en rad sexuella förslag, ägde rum på arbetstid – från polisens datorer.

Stockholms-polisen frågade om den 14-åriga flickan var ”kåt och sugen” på polisens dator under arbetstid.

En poliskommisarie i 50-årsåldern sexchattade med en 14-årig flicka. På arbetstid från polisens datorer. Nu vill arbetsgivaren Stockholmspolisen ge honom löneavdrag 30 dagar för agerandet.
– Polisens datorer är inte till för att skriva snusk, säger Tomas Rönnberg, jurist vid Stockholmspolisen.

Sexchattandet med en 14-åriga flickan, där poliskommisarien kommit med en rad sexuella förslag, ägde  rum i våras. En åklagare utredde först misstankar mot poliskommisarien gällande sexuellt utnyttjande av barn,  men brottsutredningen lades ned då flickan bland annat inte ville medverka.

Enligt Stockholmspolisen är arbetsrättsligt  bevisningen tillräcklig för att ge kommissarien 30 dagars löneavdrag för sexchattandet från myndighetens datorer där den 14-åriga flickan bland annat fått frågan om hon var ”kåt och sugen” och om de kunde träffas.

I förhör medger poliskommissarien att han gjort fel som använt polismyndighetens datorer på arbetstid för sexchattandet, som ägde rum både på MSN och på en sexkontaktsida.

Enligt utredningen loggade han in kontaktsajtens hemsida från jobbdatorn 20 gånger under en fyradagarsperiod och han skall också ha lagt ut privata nakenbilder på sajterna. Dock oklart om han gjort det från jobbdatorn.

Rikspolisstyrelsens Personalansvarsnämnd beslutar senare i höst om PAN väljer att följa Stockholmspolisens begäran om 30 dagars löneavdrag.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset