Polisen arbetar nu efter teorin att någon förts till platsen och utsatts för någon form av övergrepp. Husets ägare är inte misstänkt för något brott.
Polisen arbetar nu efter teorin att någon förts till platsen och utsatts för någon form av övergrepp. Husets ägare är inte misstänkt för något brott.

Polisen undersöker sedan i fredags ett ödehus i Falkenberg där någon misstänkts ha hållits fången. En förundersökning om människorov har inletts och polisen vädjar nu om tips från allmänheten.

Sedan i fredags ska polisen ha arbetat med att undersöka ödehuset i Falkenbergs kommun, men ännu finns varken misstänkt gärningsman eller brottsoffer.

– Vi har just nu inte någon målsägande. Vi har ingen misstänkt, och vi har inte någon tydlig bild av vad som har inträffat, säger Cecilia Bergstén, chef för grova brottsroteln i Halland till Metro.

Huset har spärrats av och en teknisk undersökning har genomförts på platsen.

– Vi har utifrån de fynd som gjordes i huset inlett en förunderösning avseende människorov. Och vi arbetar utifrån teorin att någon antingen har förts dit mot sin vilja eller frivilligt följt med och utsatts för någon form av övergrepp i den här fastigheten.

De är ännu osäkra på vad som skett i huset och när det ska ha skett.

Ödehuset ska enligt Aftonbladet ha förekommit i ett ärende från 2011, då polisen gjorde en utredning kring ett annat övergivet gammalt hus i Halmstad. Under utredningen i det så kallade Vrangelsro-fallet hittade man i källaren bland annat avancerade sexleksaker och handbojor.

Ägaren till det aktuella huset har enligt Cecilia Bergsten inte någon koppling till brottsutredningen.

Polisen vädjar nu till allmänheten att komma med alla typer av tips och upplysningar som kan föra utredningen vidare. Det gäller både fastigheten, trafik i området och personer som rört sig i närheten.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset