17-åriga Lisa Holm har varit försvunnen sedan i söndags kväll.
17-åriga Lisa Holm har varit försvunnen sedan i söndags kväll.

Tidigt i morse identifierades kroppen efter Lisa Holm. De tre personer, två män och en kvinna, som anhållits misstänkta för att ligga bakom mordet på 17-åringen är skäligen misstänkta för dådet.

Ett par hundra förhör har hållits i utredningen, berättar Helena Trolläng, polisområdeschef på presskonferenen.

Hon säger också att cirka 800 tips har följts upp.

Flera fynd har gjorts på flera olika platser.

– Under gårdagen måste jag då konstatera att vår personal hittar Lisa död, två personer har anhållits misstänkta för mord. 

Flera ytterligare platser måste undersökas efter att Lisa Holms kropp hittades. 

När de gäller de gripna vill polisen inte släppa några detaljer. Bara att det rör sig om två män och en kvinna. De är i 30-årsåldern och har varit boende i området.

Hur fyndet från i fredags kunde leda till gripandet vill de inte gå in närmare på. 

– När polis kommer till plats får man information som leder till gripandet av de här personerna, det är så mycket jag kan säga, säger insatschefen Martin Fredman. 

– Det var ett intressant fynd, hur det beskrevs, så vi kunde sätta det i samband med händelsen. 

Hon avslutade presskonferensen med att vädja till medier att freda personalen för att låta poliserna arbeta med utredningen och även låta Lisa Holms familj vara ifred. 

– Jag kan konstatera att vi under morgonen polisiärt varit tvungna att hantera medier som försökt ta sig fram till Lisas anhöriga. Familjen vill via oss framföra att de inte önskar någon som helst kontakt med medier.

Bakgrund: Detta har hänt

Söndag 7 juni, cirka kl 18. 17-åriga Lisa Holm stänger sin arbetsplats, ett kafé vid vägen i byn Blomberg på Kinnekulle, nära Källby.

Söndag 7 juni, kl 18.23. Lisas föräldrar i Skövde får ett sms skickat från dotterns telefon. Där står att hon är på väg att köra hem med sin moped.

Söndag 7 juni, ca kl 20. En av föräldrarna åker motsatt väg i hopp om att möta dottern. Men när föräldern kommer fram till kaféet står mopeden parkerad med nycklarna i.

Söndag 7 juni, ca kl 22. Föräldrarna anmäler försvinnandet till polisen.

Måndag 8 juni. Polisen startar en utredning genom att leta i närområdet. Vid 14-tiden klassas ärendet som så kallad särskild händelse. Under dagen hittas en handske som man tror tillhör 17-åringen.

Tisdag 9 juni. Allt mer pekar mot att Lisa Holm utsatts för ett brott. Med föräldrarnas tillstånd går polisen ut med namn och bild på flickan för att få allmänhetens hjälp. På eftermiddagen och kvällen hittas delar till en mobiltelefon, som enligt föräldrarna kan tillhöra flickan.

Onsdag 10 juni. Sökområdet utvidgas. Brottsrubriceringen uppgraderas från olaga frihetsberövande till människorov. Missing people sätts in i sökarbetet. Man gör flera nya fynd av föremål som tillhör Lisa Holm.

Torsdag 11 juni. Området där olika sökinsatser pågår ökas. Missing people hittar ännu ett föremål, som enligt föräldrarna tillhört Lisa Holm. Polisen har genomfört ett hundratal förhör. Utpekade personer som kontrollerats har avskrivits från utredningen. Polisen har fått in 700 tips.

Fredag 12 juni. Polisen fortsätter sökandet på fältet och har därutöver bland annat inlett en omfattande dörrknackning i området. Besökare på kaféet i söndags kartläggs. Två ytterligare fynd görs, ett på förmiddagen och ett senare under kvällen. Lisa Holm är internationellt efterlyst via Interpol. Tre personer förhörs om försvinnandet.

Lördag 13 juni. Polisen meddelar att en död kropp har hittats och att det med största sannolikhet är Lisa Holm. Tre personer anhålls, två misstänkta för mord och en för skyddande av brottsling.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott Lisa Holm