Även poliser intresserar sig för populärkultur på fritiden. Nu kommer en uppmaning från polisen i Skåne, som vill att folk ska sluta avslöja handlingen i Games of Thrones på sociala medier. "Då kan det bli lite tråkig stämning", säger Richard Glantz, kommunikatör hos polisen, till HD.

Bakgrunden till uppmaningen är att många poliser arbetar på obekväma arbetstider, vilket gör att de inte hinner se de nya avsnitten av succéserien när de släpps på måndagar.

I ett uppmärksammat inlägg på Facebook vänder sig nu polisen i nordvästra Skåne direkt till folk som gillar att ”spoila”.

LÄS MER: 7 säsonger av ”Game of Thrones” – det här har hänt

”Kan inte alla bara sluta att avslöja handlingen på ”Game of Thrones” på sociala medier! Vi är faktiskt några som jobbar på alla möjliga konstiga tider på dygnet och kan inte se de senaste nya avsnitten så fort de kommer ut.”

”Någon skriver att en drake har dött”

Enligt Richard Glantz är inlägget skrivet med glimten i ögat, trots att det rör sig om ett verkligt problem.

– Det kan handla om att någon skriver att en drake har dött eller så. Då kan det bli lite tråkig stämning, säger Richard Glantz till Helsingborgs Dagblad.

LÄS MER: Skådespelarna i ”Game of Thrones” – då och nu

Idén fick man från sina danska kollegor, som i början av veckan skrev ett liknande inlägg på Nordsjælland Politis sida på Facebook.

– Vi har ett gott samarbete med den danska polisen och när jag såg deras inlägg så gjorde jag en svensk version av det, säger Richard Glantz till Helsingborgs Dagblad.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset