Efter att flera barn ätit godis och sedan insjuknat varnar polisen i Massachusetts, USA, föräldrarna för de ätbara drogerna och uppmanar dem att kolla till barnens godis en extra gång.

Harvard Police Department

Godisfiskar som enligt ett inlägg på Harvard Police Departments Facebook-sida är kommersiellt tillverkat marijuanagodis.

”Under den senaste veckan har flera barn i det här området hamnat på sjukhus. Snälla ta det här på allvar och tänk inte 'det är bara gräs'. Det är kemiskt förändrade objekt som skadar barnen. Snälla ta en extra titt och se efter vad era barn har på sig innan de lämnar hemmet.", skriver polisen i den nordöstra delstaten Massachusetts på sin Facebook-sida.

Tog sms-lån för att köpa godis till frukost

Enligt polisen rör det sig om ätbara droger i form av godis som innehåller THC, den dominerande psykoaktiva komponenten i cannabis.

► Mystiska piller smögs ner bland snasket på godisfabrik

Godisfiskarna på bilden ovan är i kommersiell kvalitet, men godiset uppges även tillverkas hemma genom att flera kemikalier blandas. I Facebook-inlägget syns även en annan bild på en bakblåt med gelegodis i grönt, gult, rött och blått som ser till synes harmlösa ut men som enligt polisen ska vara ett exempel på det farliga godiset.

These are edible drugs(made from Marijuana byproducts) that kids are now using in this area. The first picture is a...

Posted by Harvard Police Department on Tuesday, May 19, 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset