Under måndagen gick polisen i Östersund ut och varnade kvinnor från att röra sig ensamma i stan. Anledningen till detta ska vara att ett stort antal anmälningar om oprovocerat våld mot kvinnor anmälts bara under de senaste veckorna.

I Östersund gick polisen under måndagen ut med en varning till stans kvinnor – gå inte ute ensamma på stan. Anledningen till detta ska enligt SVT vara att ett stort antal anmälningar om våld mot kvinnor anmälts under se senaste veckorna.

► LÄS MER: Kvinna överfallen i Östersund
 

Bara sedan den 20 februari har sex anmälningar om våld mot kvinnor anmälts i Östersund. Alla fallen har handlat om oprovocerat våld mot kvinnor utomhus – i samtliga fall har gärningsmannen varit okänd för kvinnorna.

– Vi har sett ett oroväckande trendbrott, sa Stephen Jerand, polisområdeschef, under en presskonferens.

Bland de anmälningar som polisen gått ut med finns ett fall där ett antal 10-åriga flickor ska ha ofredats på busstorget i centrala Östersund. Det ska också bland annat röra sig om två anmälningar där ensamma kvinnor misshandlats och en där en kvinna blivit misshandlad av tre män.

I det sistnämnda fallet finns en misstänkt gärningsman, men i de andra fallen finns det för tillfället inga misstänkta och polisen vädjar till allmänheten om hjälp.

Under presskonferensen meddelade de tre poliserna att de aldrig varit med om något liknande i Östersund. Kvinnor uppmanas att ordna skjuts eller gå i grupp. Det finns för närvarande inga bevis om att det skulle röra sig om samma gärningsman.

– Det är ingen normal bild vi ser, sa Stephen Jerand.

► LÄS MER: Polisen: Här är de 53 mest utsatta områdena i Sverige

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott