De två poliserna började må så dåligt att de tvingades åka till akuten. Det visade sig att de troligtvis blivit gasförgiftade – av beslagtagen nässpray, enligt en anmälan till Arbetsmiljöverket.

I slutet av januari var polisen på plats i en lägenhet i Skellefteå där en person hade avlidit. Bredvid den döda låg det bland annat nässpraysflaskor som togs i beslag.

►LÄS MER: Johanna, 42, är beroende av nässpray – så blir du botad

Väl på polishuset lämnades de beslagtagna flaskorna till två poliskollegor, rapporterar Folkbladet. De två poliserna började kort därefter må dåligt. De kände sig yra och illamående.

Enligt en anmälan till Arbetsmiljöverket kom en kollega in i rummet och noterade att båda poliserna var helt vita i ansiktet. De åkte in till akuten och blev kvar i fem timmar innan de kunde åka hem.

En läkare kom fram till att orsaken troligtvis var det gasbildande ämnet fetanyl, som finns i vissa nässprayer. Flaskorna hade läckt i beslagspåsen och gas kan ha bildats. Det inträffade är anmält som en arbetsplatsolycka till Arbetsmiljöverket.

– Bra att de åkte till akuten för kontroll, båda är nu friska och tillbaka i tjänst, säger Lars Westermark på polisen i Skellefteå till Folkbladet.

►LÄS MER: Emma äter 20 kökssvampar om dagen: ”Jag är beroende”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa