Poliserna uppmanas att skicka in bilder på New Yorks hemlösa.
Poliserna uppmanas att skicka in bilder på New Yorks hemlösa.

Poliser i New York tar kort på uteliggare i staden och lägger upp bilderna på nätet, rapporterar The New York post.

Polisfacket Sergeants benevolent association skickade på måndagen ut mejl till sina medlemmar och uppmanade dem och deras nära och kära att fotografera vad de kallar "stadens förfall".

Därefter läggs bilderna upp i ett album på bildtjänsten Flickr.

"När du färdas runt i staden New York så använd era smartphones för att fotografera de hemlösa som ligger på våra gator, aggressiva tiggare, människor som urinerar på allmän plats och ägnar sig åt öppen narkotikahandel", står det i brever från SBA-ledaren Ed Mullins.

►Spikar mot hemlösa möts av hård kritik

Poliser får inte ta den här typen av kort när de är i tjänst, men uppmanas alltså att göra det på väg till jobbet eller på fritiden, skriver NY Post.

​Flickr-albumet har funnits ett längre tag och innehåller bilder på hemlösa i olika situationer. På en del bilder syns ansiktena på de fotograferade och en del befinner sig i utsatta situationer där de är halvklädda eller ligger utslagna på marken.

►Ny trend på Twitter och Instagram: Ta selfies med hemlösa

Förra månaden meddelade stadens polischef Bill Bratton att man ska utbilda 10 000 poliser för att bli bättre på att hantera påstridiga tiggare och hemlösa.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset