Polisen i Örebro gick på måndagen ut med ett förtydligande på Facebook i samband med händelsen i Vivalla.
Polisen i Örebro gick på måndagen ut med ett förtydligande på Facebook i samband med händelsen i Vivalla.

Två poliser utsattes för grovt våld i samband med att de skulle ge dödsbud till en familj boende i stadsdelen Vivalla i Örebro. "Polisen vill med all tydlighet förklara att Polisen inte har någonting med själva orsaken till dödsfallet att göra", skriver polisen på Facebook.

Det var under söndagen som två poliser fick i uppgift att meddela en familj, bosatta i området Vivalla i Örebro, om att en anhörig till familjen avlidit.

I samband med att polisen lämnade dödsbudet gick en man i lägenheten plötligt till attack mot poliserna.

LÄS MER: Misstänkt för Vivallamord gripen på Balkan

”När de två poliserna anländer till adressen så hinner man inte mer än meddela att en person i familjen avlidit innan en man i hushållet ger sig på de båda poliserna med fysiskt våld. De båda poliserna misshandlas men tar sig från platsen och fastigheten”, skriver Polisen i Örebro län i ett inlägg på Facebook.

Efter händelseförloppet menar polisen att en felaktig ryktesspridning snabbt fick fäste i området, där polisen anklagades för att ha något med själva dödsfallet att göra.

Ryktesspridningen ska i sig vara en av orsakerna till att polisen nu väljer att gå ut med ett förtydligande via Facebook.

”Att meddela dödsbud är en serviceåtgärd från polisen och är en del av polisens arbetsuppgift”, samt ”Polisen vill med all tydlighet förklara att Polisen inte har någonting med själva orsaken till dödsfallet att göra”, går att läsa i inlägget.

LÄS MER: Åklagaren i Lena-fallet kritisk mot polisens labb: ”Ett stort problem”

Enligt lokalpolisen i Vivalla har en utredning om våld mot polis nu inletts.

– Två poliser har blivit skadade i samband med att man varit på platsen, och nu är en person misstänkt för våld mot polis, säger Joen Fernström, gruppchef vid polisstationen i Vivalla.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset