Mannen lyckades undkomma polisen, men greps senare i sin lägenhet.
Mannen lyckades undkomma polisen, men greps senare i sin lägenhet.

Under en vild biljakt i Simrishamns kommun försökte en 25-årig förare köra på och skadade två poliser. Trots varningsskott och flera prejningar kunde han fortsätta sin vansinnesfärd och greps först senare i sin bostad. Han är nu anhållen för bland annat mordförsök.

Vid klockan 00.33 i natt skulle en polispatrull kontrollera en personbil vid Gärsnäs i Simrishamns kommun. Men föraren stannade inte och försökte i stället köra därifrån, skriver polisen på sin hemsida.

Det blev upptakt till en vild biljakt. Polisen lade ut en spikmatta på vägen, men det stoppade inte mannen och jakten gick vidare mot Simrishamn. Där lyckades en polispatrull preja bilen, men när de två poliserna gick ur bilen körde mannen rakt emot dem och poliserna skadades.

– Jag kan inte gå närmare in på om han körde på poliserna eller om de lyckades hoppa undan, men de skadades i samband med händelsen, säger Anna Göransson, presstalesperson vid Skånepolisen till Skånska Dagbladet.

Strax därefter försökte polisen återigen preja mannen.

– Men när poliserna skulle försöka säkra honom körde han åter mot patrullen. De avlossade då varningsskott men han körde ändå vidare, säger Göransson till Skånska Dagbladet.

Mannen lyckades fly polisen, men kunde senare gripas i sin lägenhet. På förmiddagen anhölls han och misstänks på sannolika skäl för mordförsök, grov vårdslöshet i trafik och våld mot tjänsteman.

De båda skadade poliserna fick uppsöka sjukhus, men uppges ha lindriga skador.

LÄS MER: Två gripna efter biljakt i 200 kilometer i timmen mellan Uppsala och Gävle

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset