Arkivbild.
Arkivbild.

Under nyårsnatten jagade polisen en stulen Porsche i en vansinnesfärd genom Alingsås och längs E20. Flera polisbilar blir påkörda och två poliser förs till sjukhus, rapporterar Göteborgs-Posten.

Polisen upptäckte en Porsche utan registreringsskyltar efter midnatt i natt och försöker få den att stanna. Istället gasade bilen iväg och flera polisbilar följde efter genom Alingsås och längs E20.

Lyxbilen körde med nedsläckt belysning, körde mot rött, i fel fil, prejade en polisbil och kolliderade med olika saker, skriver GP.

Tio minuter in i biljakten lägger polisen in en spikmatta. Men Porschen bromsar innan mattan och backar istället in i en eller två polisbilar. Polisen kör istället själva över spikmattan.

Lyxbilen försvinner iväg men boende ser två personer lämna en skadad Porsche vid en laudgård och två personer kunde gripas.  De är misstänkta för grov vårdslöshet i trafik samt försök till grov misshandel.

– Situationen är allvarlig, både ur allmänhetens och polisens perspektiv. Han har varit väldigt vårdslös i sin körning och inte särskilt hänsynsfull för någon i sin omgivning, säger Stefan Gustafsson till GP.

Två poliser fördes till sjukhus med lindriga skador.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott