Polis under en razzia mot Christiania 2014. Arkivbild.
Polis under en razzia mot Christiania 2014. Arkivbild.

Två poliser har skjutits i Christiania i Köpenhamn, en i huvudet och en i benet, uppger Köpenhamnspolisen, och uppmanar allmänheten att hålla sig borta från området. Även en privatperson har skjutits.En person har anhållits men gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

Tillståndet för en av de två poliser som skjutits är "fortfarande allvarligt", uppger polischefen Thorkild Fogde vid en presskonferens. Privatpersonen som skjutits ska ha träffats av en kula i låret, en kula som inte avfyrats av polisen.

Skottlossningen inträffade under ett rutinarbete i området Christiania, som under många år varit ett centrum för Köpenhamns narkotikaförsäljning.

Ett stort polispådrag pågår och avspärrningar har satts upp. Enligt danska TV2 är alla vägar in och ut från Christiania avspärrade av poliser med förstärkningsvapen.

"Åtta skott"

Ett anonymt vittne som bor i närheten säger till tidningen Ekstra Bladet att hon hörde minst åtta eller nio skott, och när hon tittade ut genom fönstret såg hon kravallpolis.

Den danska polisen samarbetar nu med svensk polis för att hitta gärningsmannen, uppger polisens presstalesman Henrik Blandebjerg som beskriver mannen som farlig.

Han är känd av polisen sedan tidigare från narkotikakretsar i Köpenhamn.

En anhållen

Polisen har under natten anhållit en person under jakten efter den misstänkte gärningsmannen bakom skottlossningen, uppger Köpenhamnspolisens presstalesperson, vid en presskonferens på torsdagsmorgon.

Kring midnatt stoppades tågtrafiken mellan Köpenhamn och Malmö en längre stund på grund av polisarbetet.

Christiania, Köpenhamn.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset