Poliserna bjöds på lunch i Rosenbad.
Poliserna bjöds på lunch i Rosenbad.

De svenska poliserna har hyllats världen över efter sitt ingripande vid ett bråk i New Yorks tunnelbana. Nu stämmer inrikesministern in i hyllningskören.

 ”Fick förmånen att bjuda de här duktiga poliserna som nyss kommit hem från New York på lunch idag”, skriver inrikesministern Anders Ygeman (S) på Twitter.

De var på onsdagseftermiddagen, när de fyra polisvännerna precis hade inlett semestern i New York, som den uppmärksammade händelsen inträffade.

När de var på väg för att se musikalen ”Les Misérables” ropade tågkonduktören i högtalarna: ”Finns det några poliser på tåget?” Det pågick nämligen ett bråk mellan två personer.

De svenska poliserna Erik Näslund, Samuel Kvarzell, Markus Åsberg och Eric Jansberger tvekade aldrig. Deras ingripande filmades och lades upp på Youtube (se nedan).

De svenska poliserna har hyllats i många av världens medier för sitt lugn. När de kom tillbaka till Sverige under måndagen bjöds de på lunch i Rosenbad i sällskap av inrikesministern Anders Ygeman (S) som ville tacka dem.

– De gjorde en jättebra insats som gör att man blir stolt över svensk polis. Dessutom har de fått väldigt mycket uppmärksamhet på andra sidan Atlanten, har inrikesministern sagt till TT.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset