Polishunden Django knivhöggs brutalt under ett ingripande. Nu hyllas han.
Polishunden Django knivhöggs brutalt under ett ingripande. Nu hyllas han.

Under ett ingripande i Landskrona i helgen skadades polishunden Django svårt efter att ha blivit brutalt knivskuren. Den misstänkta gärningsmannen, en man i 50-årsåldern, kunde senare gripas. "Min hund tappade mycket blod", säger hundföraren.

Den misstänkta mannen, född 1968, sköts av polis i benet och fick sedan föras till sjukhus. Han anhölls senare misstänkt för grovt hot mot tjänsteman.

LÄS MER: Attack är årets polishund

Polishunden Django fanns med vid ingripandet och skadades svårt efter att ha blivit brutalt knivhuggen. Polisen hyllar nu hunden för sitt mod.

– Trots att Django blev knivskuren vägrade han att ge med sig utan försökte trots sina skador att oskadliggöra angriparen. Min hund tappade mycket blod under ilfarten till Djursjukhuset och svävade mellan liv och död under några timmar tills veterinärerna kunde stabilisera läget, berättar hundföraren som vill vara anonym på grund av en hotbild.

LÄS MER: Här bjuds hundar in i butiken – för att skyddas från varma bilar

Trots omfattande operationer verkar polishunden kunna bli helt återställd, skriver polisen.

– Django är hemma och vilar upp sig men väntas åter vara i tjänst i höst igen. Så är prognosen i alla fall men redan nu verkar faktiskt Django taggad att ge buset en omgång. Det är oerhört glädjande att se Djangos tillfrisknande även om han inte är helt återställd och jag är djupt tacksam till all personal på veterinärkliniken för deras insats, säger hundföraren.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om polisen