Polishuset i Rosengård i Malmö har beskjutits tidigare. I juni 2011 inleddes en förundersökning om mordförsök sedan någon skjutit mot byggnaden. Arkivbild.
Polishuset i Rosengård i Malmö har beskjutits tidigare. I juni 2011 inleddes en förundersökning om mordförsök sedan någon skjutit mot byggnaden. Arkivbild.

Ett eller flera skott har avlossats mot polishuset i Rosengård i Malmö. Det är oklart när det har hänt då ingen har larmat om skottlossning.– Det är så klart obehagligt, säger polisens presstalesperson Kim Hild.

Skotthål har upptäckts på polishuset i Malmöstadsdelen Rosengård. En förbipasserande polispatrull upptäckte hålet i fasaden under kvällen och upprättade en anmälan.

– Vi har konstaterat att skott har avlossats. Vi vet inte hur många det rör sig om. Men minst ett, säger Kim Hild, presstalesperson vid Skånepolisen, till TT.

Polisen vet inte exakt när detta har hänt. Ingen har kommit till fysisk skada och Kim Hild känner inte till att det ska finnas några hot riktade mot polisen.

– Jag tror inte att det har varit någon i polishuset, det har varit stängt. Det är så klart obehagligt och det kommer att vara obehagligt för personerna som ska åka till jobbet i morgon bitti, säger hon.

Initialt rubriceras ärendet som skadegörelse, och om det kommer att ändras är oklart.

Enligt Sydsvenskan har en polishund markerat på minst en plats utanför polisstationen och tidningen skriver också att polisen har gjort en markering för en påträffad tomhylsa.

– Vi har haft hund på plats men vi går inte in på vilka fynd vi har gjort av diverse anledningar, säger Kim Hild.

Polishuset i Rosengård har blivit beskjutet tidigare. I juni 2011 förstärkte polisen skyddet kring byggnaden sedan någon skjutit mot huset.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset