Efter en dramatisk biljakt hamnade en dansbandsbuss i ett dike utanför Vara. Arkivbild.
Efter en dramatisk biljakt hamnade en dansbandsbuss i ett dike utanför Vara. Arkivbild.

En timslång polisjakt på en stulen dansbandsbuss i Skaraborg i morse slutade med att bussen gick i diket, uppger GT/Expressen. Medan färden pågick kastades föremål från bussen mot polisen.

– De slängde ut saker mot kollegerna som körde efter, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson, till tidningen.

Följet med bussen och efterföljande poliser var en skrämmande uppenbarelse för andra morgontrafikanter, däribland Robert Lövkvist och hans kollega som stannat vid ett tillfälligt rödljus.

– Precis när vi står där ser vi det här stora schabraket till buss komma mot oss på motsatt körbarna, och far över. Han forcerar avspärrningsskyltarna så det flyger delar. Det var centimetrar från att han körde på broräckena, säger han till P4 Skaraborg.

Bussen fortsätter, även efter att polisen lagt ut spikmatta. Till slut gick fordonet på fälgarna och ner i ett dike utanför Vara. En bild från haveriplatsen visar en turnébuss märkt med dansbandets Kindbergs namn. Den stals vid ett inbrott på Folkets park i Lidköping dit polisen larmades vid sextiden på morgonen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset