En 37-åring blev skjuten i benet i Backa i onsdags kväll.
En 37-åring blev skjuten i benet i Backa i onsdags kväll.

Göteborg skakas av ännu en skottlossning. Polisens teori: Gängskjutningen har koppling till avrättningen i Vasastan. Den skjutne vill inte prata.

Ingen är ännu gripen för skottlossningen i Backa i onsdags kväll. En 37-åring, som tidigare är känd av polisen för gängkriminalitet, ska ha attackerats av två maskerade skyttar vid sin bil utanför hemmet i Backa.

Männen försvann springandes från platsen.

Det är den tredje ouppklarade skjutningen i Göteborg på kort tid. För snart två veckor sedan sköts en 42-åring som tidigare haft kopplingar till kriminella gäng till döds på öppen gata. Också han attackerades utanför sitt hem, och polisen har ännu ingen misstänkt för dådet.

Polisen var i går mycket förtegen om utredningen, men bekräftar att man utreder om det finns något samband mellan skjutningarna.
– Självklart. Vi lägger pussel och tittar på olika händelser. Men vi kan inte gå ut med mer information innan vi har knutit ihop säcken, säger Björ Blixter, polisens presstalesman.

37-åringen träffades i benen och är inte livshotande skadad. Han vårdades i går på Sahlgrenska, och polisen gjorde försök att förhöra honom.
– Han har varit ganska fåordig, sa presstalesmannen Stefan Gustafsson till Metro i går.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset