Här är nästa exempel på hur amerikansk polis använder sig av grovt övervåld. En flyende man sparkades i huvudet, i skrevet och misshandlades med batong av elva poliser när han red en häst genom ett ökenområde.Nu har en internutredning inletts.

NBC News Miami
Polisvåld skakar USA igen: Här blir mannen sparkad och slagen 58 gånger Här måttar en polisman ett spark mot mannens skrev, samtidigt som den andre slår honom i huvudet. Stunden senare är elva poliser delaktiga i misshandeln.

USA är fortfarande djupt skakat av dödsskjutningen av Walter Scott, som träffades av flera skott i ryggen när han flydde från en polis. Nu kommer nästa exempel på grovt övervåld från polisen.
NBC Miami rapporterar under fredagen om en 30-årig man som, efter en vild polisjakt cirka tio mil öster om Los Angeles, först blev skjuten med elpistol och sedan brutalt misshandlad av en handfull polismän.

Allt började på torsdagen när poliser från San Bernardino åkte hem till mannen för att genomföra en husrannsakan. Den misstänkte flydde från sitt hem i bil, och efter en vild jakt lämnade han bilen och fick tag på en häst som han red genom ett ökenområde.

Poliserna som följde efter kunde slutligen få ner mannen från hästen, och på filmer från NBC Miamis nyhetshelikopter ser man hur han träffas av ett skott från en elpistol. Därefter tar en brutal hantering vid när två polismän springer fram mot den då liggande mannen, som tydligt signalerar att han ger upp.

En av polismännen sparkar honom i huvudet flera gånger, samtidigt som den andre sparkar honom i skrevet och utdelar flera knytnävsslag.
Inom loppet av två minuter får mannen motta 37 slag, 17 sparkar och fyra batongslag. 13 av slagen träffade hans huvud. Totalt var elva poliser inblandade, varav en också slog honom med sin elpistol.

Mannen uppges ligga på sjukhus med oklara skador. Lokalsamhället har, sedan videon släpptes, uttryckt stor bestörtning.
– Jag förstår inte hur man kan tycka det är nödvändigt att slå honom på det sättet när han redan blivit skjuten med elpistol, säger mannens flickvän till NBC Miami.

En internutredning har inletts, men det finns inget som tyder på att de inblandade polismännen tagits ur tjänst. Efter ingripandet har också tre poliser tagits till sjukhus. En av dem blev sparkad av hästen, och två fick vård för vätskebrist.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset