En centerpartistisk kommunpolitiker har använt sig av ett fingerat namn i kontakt med andra politiker och förvaltningar. Arkivbild.
En centerpartistisk kommunpolitiker har använt sig av ett fingerat namn i kontakt med andra politiker och förvaltningar. Arkivbild.

En politiker i Vallentuna har under flera år skrivit mejl under pseudonym.En skitsak – enligt politikern själv.

Den centerpartistiske kommunpolitikern Mattias Andersson i Vallentuna har under minst sju år använt ett alias när han varit i kontakt med andra politiker och förvaltningar, skriver Vallentuna nyheter.

Andersson har skrivit under med ett fingerat namn i mejl till bland annat kommunens fritidsförvaltning i en fråga som berör en av de nämnder som han själv representerar, nämligen kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott. Enligt honom själv var anledningen att han kände frustration över investeringsplanen vid en kommunal idrottsplats. Andersson ville helt enkelt påverka fritidsförvaltningen kring ett beslut om belysning genom att mejla med ett fingerat kvinnonamn.

– Förmodligen har jag ju inte tänkt så mycket, det var nog inte så smart, säger han till tidningen.

Samtidigt uppger han att han tycker "att det är en skitfråga att man använder en pseudonym".

Mannen har även använt sig av en pseudonym när han mejlat oppositionspartiet Socialdemokraterna med kritik kring beslut som tagits av den moderatstyrda kommunen. Detta trots att han är ledamot av kommunfullmäktige.

Centerns gruppledare i Vallentuna, Sofia Segergren, anser att Andersson agerat omdömeslöst och att han förtroende för honom skadats.

– Han har drivit opposition mot oss själva. Frågan om han blir kvar kan jag inte avgöra själv, det blir en fråga för partiet internt, säger hon vill tidningen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset