Bob Brady smakar på det "heliga" vattnet.
Bob Brady smakar på det "heliga" vattnet.

I samband med att påven Franciskus höll ett tal inför USA:s kongress under torsdagen glömde han kvar ett halvdrucket glas vatten. Det stal kongressledamoten Bob Brady för att kunna välsigna sina barnbarn med det.

För vissa är det uppenbarligen inte nog med att ta en selfie eller få en autograf från påven Franciskus, som under torsdagen höll ett tal inför USA:s kongress där han bland annat uppmärksammade den globala uppvärmningen och vikten av att bekämpa världsfattigdomen.

Men för representanten Bob Brady som representerar delstaten Philadelphia var det andra saker som var lika viktiga, enligt Philadelphia daily news.

Under sitt tal tog påven tre klunkar vatten från sitt glas, och efter att påven lämnat salen tog Bob Brady helt sonika med sig glaset till sitt kontor. Väl inne på kontoret tog han, hans fru och två av hans assistenter några klunkar var av vattnet.

► LÄS MER: Påve Francis släpper album
 

– Hur många personer känner du som har druckit ur samma glas vatten som påven, sa han till Philadelphia daily news.

Resten av vattnet hällde han i en flaska som han planerar att använda för att välsigna sina fyra barnbarn.

Glaset sparade Brady i en brun påse och gav till Philadelphias polis för att analysera fingeravtrycken och på så sätt bekräfta glasets autenticitet.

► LÄS MER: Kassaklirr när påven kommer till USA

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik