Arkivbild.
Arkivbild.

Två konservativa politiker i Marocko blev under måndagen uteslutna från det styrande partiet PJD. Detta efter att politikerna, som tidigare uppmuntrat till kyskhet, blev påkomna med att ha haft sex vid en strand.

Under måndagen uteslöts de marockanska politikerna Moulay Omar Benhammad och Fatima Nejjar, viceordföranden i det styrande partiet PJD:s religiösa och ideologiska gren MUR, från sitt parti. Detta efter att de blivit påkomna i en "sexuell position" vid en strand. Det rapporterar nyhetsbyrån AFP.

► LÄS MER: De stöttade sina otrogna män – tills de förlorat sina val
 

På sociala medier väcker händelsen reaktioner, och flera anhängare till PJD menar att det rör sig om en konspiration inför parlamentsvalet i Oktober. Andra marockaner ser händelsen som ett tecken på dubbelmoral, då både Benhammad och Nejjar är konservativa islamister. Nejjar har ofta setts iförd slöja och kan i videoinspelningar ses uppmuntra kvinnliga studenter att inte falla för "lust och laster."

Det är olagligt att som gift vara otrogen i Marocko, och nu ställs parterna inför rätta då Benhammad är gift. Straffet för otrohet är mellan 1 och 12 månader, enligt AFP.

► LÄS MER: Här är det lagligt att mörda din otrogna fru – världens mest kvinnofientliga lagar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik