Enligt borgmästaren så hade han bara sajterna uppe i undersökningssyfte.
Enligt borgmästaren så hade han bara sajterna uppe i undersökningssyfte.

Porrsajter istället för argument emot högerextrem politik, det var vad den tyske borgmästaren hade att erbjuda under en politisk debatt.

Thomas Köppl, borgmästare i den lilla tyska staden Quickborn 2 mil norr om Hamburg, trampade i klaveret när han i veckan försökte lyfta frågan om ökningen av extemhöger-partiet AfD i Tyskland.

Det var när han deltog i en debatt om det högerextrema partiet och skulle använda en skärmdump av den tyska konstitutionen som argument som misstaget skedde. Mitt uppe i sitt anförande syntes de internetflikar han hade glömt att stänga ner. Porrsidor med titlar som ”Straffporrfilmer” och ”Tyska slampor straffas” var fritt för alla som deltog i debatten att se, rapporterar tyska Politico.

►LÄS MER: Präst spelade av misstag upp porrfilm på begravning

Köppl tog bort skärmdumpen så fort han insåg sitt misstag, men det var redan för sent.

Han medgav senare att han hade besökt sajterna, men hade en förklaring till hands. Han ska på en semester ha hört en grupp unga män talar om "BDSM" – en mängd olika erotiska aktiviteter med bland annat bondage, dominans och sadomasochism – och blivit intresserad av vad det var.

►LÄS MER: De lanserar feministisk porrsajt: "Dagens porr kändes inte lustfylld"

”Jag var inte så uppdaterad på vad det var, vilket retade mig. De pratade om sajten Xhamster, så när jag kom till mitt rum ville jag kolla upp vad det var”, avslöjade han.

Tyvärr, tillade han, var internet för långsamt så han var tvungen att använda Wikipedias artikel om ”Femtio nyanser av grått” för att få insikt i vad de unga männen pratade om och kom aldrig in på själva porrsidorna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset