När Växjös kommunalråd Åsa Karlsson Björkmarker (S) och Bo Frank (M) skulle ta bussen hem till hotellet – hamnade de i fel land. "Det var en riktig miss", säger Åsa Karlsson Björkmarker.

Tidigare i veckan föreläste Växjöpolitikerna på en energikonferens i den nordfranska staden Dunkirk. Men när de skulle ta sig från konferensanläggningen hem till hotellet – hamnade de i stället i Belgien, skriver Smålandsposten

– Det var en stor konferens så det stod många bussar utanför anläggningen. Vi frågade efter en IBIS-buss och blev hänvisade till en, men problemet var att den gick till IBIS-hotellet i Belgien, säger Åsa Karlsson Björkmarker till Metro.

►LÄS MER: Vakt tog fel adress – gård länsades

Sent på kvällen hoppade de därför in i bussen i god tro. Det var först när de befann sig på motorvägen som de upptäckte att de satt på fel buss. Misstaget tror Åsa beror på en kommunikationsmiss. 

– De som hjälpte oss var inte så bra på engelska och uppenbarligen var min franska inte tillräckligt bra, så vi fick helt enkelt åka med till Belgien för att busschauffören skulle släppa av allt först. Sen körde han oss tillbaka till Frankrike igen, det var ju snällt, säger hon. 

►LÄS MER: Stjärnkocken: Du har ätit cheeseburgaren på fel sätt

Kollegorna var tillbaka på hotellet först någon gång vid midnatt. 

– Men det gick ju bra till slut, säger Åsa och skrattar. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset