Pono – Neil Young släpper musikspelare med superljud
Pono – Neil Young släpper musikspelare med superljud

Rockikonen har tröttnat på stagnerande ljudkvalitet från mp3-låtar och strömmande musiktjänster. Nu lanserar Neil Young en egen bärbar musikspelare.

Att Neil Young räknar sig till ett sällskap hifi-älskande audiofiler är redan känt. Han har länge kämpat för musikformat med högre ljudkvalitet och nu ger han sig in i hårdvarubranschen.

På South by Southwest-festivalen i Austin kommer hans Ponomusic nu i veckan att presentera Ponoplayer, en bärbar musikspelare.
– Det handlar om musiken, riktig musik. Vi vill förflytta den digitala musiken in i 2000-talet och Ponomusic gör just det, säger Neil Young i en pressrelease.

I satsningen ingår en nätbutik, Ponomusic.com där användarna kommer att kunna köpa musik med hög ljudkvalitet från både stora skivbolag och mindre etiketter. Själva musikspelaren, Ponoplayer, har inbyggt lagringsutrymme på 128 GB vilket innebär att den har plats för mellan 100 och 500 album beroende på vilken ljudkvalitet musiken har. Det går att utöka utrymmet med extra minneskort.

Från den 12 mars drar en insamlingskampanj igång på Kickstarter och då är det för första gången möjligt att beställa musikspelaren som kommer att kosta 399 dollar, motsvarande 2 500 kronor.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset