Popgruppen består av åtta medlemmar mellan 16 och 21 år.
Popgruppen består av åtta medlemmar mellan 16 och 21 år.

Medlemmarna i det sydkoreanska popbandet Oh My Girl nekades inresa i USA. Enligt skivbolaget var anledningen att de misstogs för att vara sexarbetare. Men tullpersonalen nekar till uppgifterna.

De åtta medlemmarna i den sydkoreanska gruppen Oh My Girl skulle till Los Angeles för att uppträda och för att ta albumbilder. Men de nekades inresa i USA och skickades tillbaka till Sydkorea efter att ha förhörts i flera timmar under onsdagen.

►LÄS MER: Prostituerade Johanna: Man står inte så högt i kurs

”De är unga kvinnor och verkar ha misstagits för att vara sexarbetare”, skrev gruppens skivbolag WM Entertainment i ett uttalande enligt LA Times.

Men åsikterna går isär om vad som var anledningen till att kvinnorna, som är mellan 16 och 21 år, hölls kvar på flygplatsen för att sedan skickas hem.

Enligt tullpersonal som LA Times har pratat med ska popgruppen ha ljugit om varför de reste till USA. De ska ha sagt att de var turister, något som skulle innebära att de fick vistas i USA i upp till 90 dagar utan visum. Enligt tullpersonalen fattade de misstankar om att kvinnorna var där för att arbeta när de kollade igenom bagaget.

– Vi gjorde det vi gör varje dag. Vi skickar tillbaka folk hela tiden, säger en anonym tulltjänsteman till LA Times.

Skivbolaget uppgav i sitt uttalande att de undersöker möjligheten att vidta juridiska åtgärder.

LÄS MER: Två män skämtade om bomb på Kastrup – flygplatsen utrymdes

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset