Ellie Goulding är skicklig på det hon gör men får det inte att lyfta i längre stunder.
Ellie Goulding är skicklig på det hon gör men får det inte att lyfta i längre stunder.

Ellie Goulding imponerar bara stundvis.

Artist: Ellie Goulding
Scen: Azalea

Ellie Goulding är en artist som klarar av att ena dagen spela på ett prinsbröllop, för att nästa dag göra musik till "Fifty shades of grey". Jag vet inte om jag tycker det är en styrka eller ett tecken på att någon är en intetsägande artist (alternativt ett härligt kungahus).

I Slottsskogen inleder hon med att visa en liten trailer med klipp från andra konserter. Anledningen till detta känns väldigt oklar. Är det för att bevisa att hon gjort detta tidigare och att det gått bra då? Det känns skönt när hon till slut rusar in och sätter igång showen.

På ganska kort tid har den brittiska popstjärnan byggt upp en imponerande samling hits både på egen hand och i samarbete med olika djs. Och det är med dessa i bagaget som hon stänger Azalea-scenen för i år. Trots en fantastisk röst och många starka låtar tar det sig inte riktigt under konserten, det är nästan som att hon själv blir lite förvånad över att det inte lyfter mer. Säkert kan det vara lite otacksamt för henne att spela på Way out west, då hennes största fanbase finns utanför festivalstaketen.

Stundvis är Ellie Goulding fenomenal som i ”I need your love” och när hon sätter igång allsången i megahiten ”Love me like you do” men överlag är detta svagt av en artist som presenteras som världsstjärna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset