Den arabiska popstjärnan spelar på Kulturkalaset i kväll.
Den arabiska popstjärnan spelar på Kulturkalaset i kväll.

Alla prideflaggor tas nu bort från en av Kulturkalasets scener. I kväll spelar den libanesiska popstjärnan Nancy Ajram – som inte kan tvingas att göra "ett politiskt statement" enligt Kulturkalasets verksamhetsansvarige.

Nancy Ajrams team ska ha blivit förvånade när de kom till Göteborg i torsdags och insåg att spelningen på Kulturkalaset skulle ske samtidigt som Europride, skriver GP.

LÄS MER: Arabiska popstjärnan Nancy Ajram: ”Ser fram emot att träffa mina fans i Sverige”

Ville plocka ner flaggorna från hela avenyn

Först ville teamet att alla regnbågsflaggor skulle plockas ned från hela Avenyn, för spelningens skull. När det inte var genomförbart fick man nöja sig med att samtliga regnbågsdetaljer togs bort från konsertscenen vid Götaplatsen.

– Vi kan inte tvinga Nancy Ajram att göra ett politiskt statement genom att uppträda på en regnbågsscen, säger Tasso Stafilidis, verksamhetsansvarig på Kulturkalaset till GP.

”Folk har telefoner med sig”

Tasso Stafilidis betonar att stjärnans karriär främst finns i länder där det är förbjudet att vara öppet homosexuell, vilket i vissa fall beläggs med dödsstraff. Han anser att det kan innebära en fara för Ajram att uppträda på en regnbågsdetaljerad scen.

– Jag uppfattar det så. Folk har telefoner med sig och direktsänder på sociala medier. Allting sprids snabbt och det kan få allvarliga konsekvenser. Vi kan inte ta ansvar för det, säger han till GP.

LÄS MER: Arabiska popstjärnan Nancy Ajram kommer till Sverige

Enligt Stafilidis har Ajram inget problem med att Europride pågår. Men i stjärnans kontrakt ska det stå att hon ska uppträda på en neutral scen.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset