Fem personer har fått föras till sjukhus efter mordbranden mot Moskén i Eskilstuna och boende i området har fått fly från sina lägenheter. Då hyllas attentatet av Facebokgruppen ”Nej Tack! TIll moské i Sverige”. 

Både barn och vuxna befann sig i lokalen som ligger i markplan i ett hyreshus då någon kastade in ett brandfarligt föremål. Just nu vårdas en person på Mälarsjukhuset med svåra skador.

► ​FÖLJ UTVECKLINGEN KRING BRANDEN

I det läget lägger Facebookgruppen ”Nej Tack Till Moské i Sverige” upp bilder från branden, en länk till Eskilstunakurirens artikel om attentatet och hälsningen ”God fortsättning”. 

Ett trettiotal personer har delat inlägget och det har fått över 140 ”gilla”- markeringar. Men svaret var också blixtsnabbt med mängder av fördömanden, både i kommentarsfältet och på Twitter. Många har uppmärksammat Facebookvänner som gillar sidan på inlägget och ställt frågan om de vet vad sidan står för. 

”Avgillade just sidan.. Fyfan”, skriver en person som inte längre kan stå för budskapet.

Metro har talat med Faiz Mackeen på Muslimska föreningen i Stockholm som är ansvarig för moskén i Rinkeby. Trots upprörda känslor och uppiskad stämning på nätet efter attentatet manar han till lugn.

– Det bästa man kan göra är att strunta i det. Muslimer får inte göra något förhastat, det är bättre att låta lagen ta hand om det. 

Enligt Omar Mustafa, ordförande i Islamiska förbundet i Sverige, är det här bara en av många hatattacker under året som gått. 

– Det har varit i genomsnitt ett attentat per månad, spritt över landet, säger han till TT. 

Polisen i Eskilstuna har än så länge ingen misstänkt för dådet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset