Peter Mayhew, mest känd för att ha spelat Chewbacca i flera Star Wars-filmer, har dött.
Peter Mayhew, mest känd för att ha spelat Chewbacca i flera Star Wars-filmer, har dött.

Skådespelaren Peter Mayhew har dött vid en ålder av 74 år. Han var mest känd för att ha spelat den omåttligt populära karaktären Chwebacca i flera Star Wars-filmer.

För bara några år sedan avled skådespelerskan Carrie Fisher, mest känd för att ha spelat prinsessan Leia i fem Star Wars-filmer.

Nu har ytterligare en uppskattad karaktär från de världskända sci-fi-filmerna lämnat jordelivet.

LÄS MER: Quiz: Hur mycket kan du om Star Wars?

Enligt CNN avled skådespelaren Peter Mayhew under tisdagen, 74 år gammal. Han blev känd efter att ha medverkat redan i den första filmen som karaktären Chewbacca, även kallad ”Chewie”.

Nu hyllas han på sociala medier, bland annat av skådespelaren Mark Hamill som spelade Luke Skywalker.

Lång som en basketspelare

Sammanlagt blev det fem Star Wars-filmer under loppet av närmare 40 år för den brittiske skådespelaren. I samband med de två senaste filmerna, Star Wars: The Last Jedi och Solo: A Star Wars Story agerade den till åren komna Mayhew konsult åt den person som tagit över rollen som Chewbacca.

För att passa i rollen som den stora wookieen behövde regissören George Lucas en riktigt lång skådespelare när den första filmen skulle spelas in på 70-talet, något han fick i den 2,21 meter långa Peter Mayhew.

LÄS MER: Första bilderna: Här byggs Disneys Star Wars-park

”Han lade ner sitt hjärta och sin själ i rollen som Chewbacca. För honom var Star Wars-familjen så mycket mer än bara en filmroll”, säger hans familj i ett uttalande enligt CNN.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Star Wars