Facebook öppnar upp om innehåll som rensats bort för att öka transparensen.
Facebook öppnar upp om innehåll som rensats bort för att öka transparensen.

583 miljoner fejkade konton, följt av 21 miljoner nakenbilder och 3,5 miljoner inlägg med våldsamt innehåll. Allt har rensats bort av Facebook sedan oktober förra året.

Under den senaste tiden har Facebook varit i blåsväder i samband med avslöjandet om att personuppgifter från 87 miljoner användare samlats in från analysföretaget Cambrigde Analytica. Den informationen användes sedan för att rikta politisk reklam om Donald Trump till amerikaner under valrörelsen år 2016.

Men nu väljer Facebook att öppna sina dörrar i en annan fråga – hur bolaget arbetar med att rensa bort olämpligt innehåll, rapporterar Breakit.

LÄS MER: Så ska krisdrabbade Facebook vinna tillbaka förtroendet

Innehållet som raderats mellan oktober 2017 och mars 2018 täcker sex specifika områden. De kategoriserar som våld, nakenhet och sex, terroristpropaganda, hat, spam och fejkade konton.

Bland annat rök 837 miljoner inlägg som bedöms som spam och 583 fejkade konton.

När det kom till opassande innehåll rensades 21 miljoner nakenbilder, 3,5 miljoner inlägg med våldsamt innehåll och 2,5 miljoner inlägg med hatpropaganda bort.

LÄS MER: Cambridge Analytica och Facebook – detta har hänt

”Vi får ofta frågor om hur vi bestämmer vad som är tillåtet på Facebook och hur mycket dåligt innehåll som ligger ute på vår plattform. Idag släpper vi siffror på hur mycket innehåll vi tar bort så att ni själva kan bedöma våra insatser”, skriver Facebook i ett blogginlägg.

Vidare skriver bolaget att de fortfarande har mycket kvar att göra när det kommer till att förhindra att olämpligt innehåll sprids. Facebook medger också att det kommer att dröja flera år innan man kan förlita sig på att artificiell intelligens sköter rensningen på egen hand.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset